Hotel Vakantieverblijf 't Gulpdal te Teuven  en  ...

Hotel Vakantieverblijf 't Gulpdal te Teuven en ...

Hoeve Carpe Diem te Dalhem - Neufchâteau  en ...

Hoeve Carpe Diem te Dalhem - Neufchâteau en ...

Er is altijd wat te doen in de Voerstreek

Wandelen

Bewandel het prachtige Voerense landschap via het bewegwijzerde wandelroutenetwerk, goed voor zo’n 125 kilometer stapplezier in Voeren.

Fietsen

Het fietsroutenetwerk van Voeren bestaat uit enkele kuitenbijters en laat je ook een kijkje nemen in Belgisch- en Nederlands Limburg.

Mountain­biken

Gevarieerde mountainbikenetwerk Euregio Voeren, dat je langs mooie boomgaarden, bospaden en holle wegen voert.

Boerengolf

Terwijl de koeën rustig blijven grazen, spelen jullie golf in het prachtig heuvelachtig Teuvens landschap en gelegen op slechts op 1,5 km van ons hotel.

Voetenpad

Voetenpad langs de bron van "Moeder de Gans" in Teuven. Route van ongeveer 1,5 km en gelegen op slechts 1,5 km van ons hotel.

Stroop­stokerij

Nog een echte natuurlijke ambachtelijke stroopstokerij, die stookt in grote koperen ketels (800 liter) gevuld met Voerense appelen en peren.

Forellen­kwekerij

Oudste forellenkwekerij van België met een eeuwenoude kweekmethode, gelegen in Sint-Pieters-Voeren in de voormalige commanderie van de Duitse Orde.

Bezoekers­centrum

Het VVV is het hele jaar open. Ook op zondag een bezoekje waardig voor wie de geschiedenis, fauna en flora van de Voerstreek beter wilt leren kennen.

Tefaf 2019

Van 16 maart tot en met 24 maart 2019 kan men in het MECC te Maastricht wederom de TEFAF bezoeken. Kunstliefhebbers allen daarheen!

Volta Limburg Classic

Op 06 april en 07 april 2019 wordt de Hel van het Mergelland of te wel de Volta Limburg Classic race gereden. Wie durft deze uitdaging aan?

Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race wordt op 20 en 21 april 2019 in het zuid-Limburgse heuvelland gereden, deze race is te bezichtigen op 800 m van ons hotel!

S. Rooks challenge

Deze cyclo-toeristische toertocht als eerbetoon aan bergkoning Steven Rooks (Nederlander), wordt gereden op 13 april 2019.

Klim classic

Attractieve routes over 110 km en 160 km door de Belgische Voerstreek en Ardennen met vaak onbekende beklimmingen. Gereden op 30 mei 2019.

André Rieu juli 2019

Romantisch concert met André Rieu, samen met zijn zestigkoppige Johann Strauss Orkest op het vrijthof te Maastricht (slechts +/- 20 km).

Mergel­heuvel­land

Kom optimaal genieten van ons mooie Limburgse landschap en proeven van de Bourgondische sfeer op 21 en 22 september 2019.

Voerens gedicht

In de Voerstreek begeef je, je niet, op glad ijs, maar wandel je, in een idyllisch Voerens wandelparadijs.
In de Voerstreek zie je niet alleen, hoe ze forellen kweken, maar vind je ook prachtige dassen met witte en zwarte strepen.
In de Voerstreek kronkelen ontelbare holle wegen, bronnen en noem maar op, maar bewandel je "moeder" natuur nog tot aan Vlaanderen's hoogste top.
In de Voerstreek bestaat de ondergrond uit vuursteen, groenzand of uit krijt, maar geraakt de vroedmeesterpad, wijngaardslak, buizerd of valk z'n weg toch nooit kwijt.
In de Voerstreek bloeien de mooiste arondskelken, maretakken en orchideeën, maar bieden de zes pittoreske Voerdorpen nog anderen fotogenieke ideeën.
In de Voerstreek zie je nog enkele typische monumentjes, kapelletjes en kruisjes, maar ontdek je ook de "Hoof", "Commanderie" en andere "Veurs" vakwerkhuisjes.
In de Voerstreek kabbelen de "Berwien", de "Voer" en de "Gulp", maar vind je deze niet, dan biedt het wandelroutenetwerk de juiste hulp.
In de Voerstreek zijn de "trip" en de "Voerense forel" een geliefde streekspecialiteit, maar smaakt een koel "Voerdrupke" altijd.
In de Voerstreek genieten kinderen nog van het echte boerenleven en groene natuur, maar biedt de "Euregio" (Maastricht-Aken-Luik) interessante cultuur.
In de Voerstreek combineer je liefst, je wandeling of bezoek met een aangenaam verblijf, maar pluk je de dag (Carpe Diem) het best in ONS panoramisch vakantieverblijf.
~ Marie-Rose ~